Vrijwilliger

Mijn vrijwilligerswerk:

Ik vind het fijn om, naast mijn werk als Financial Controller, ook als vrijwilliger actief te zijn.

In het verleden was dat vaak in een financiƫle functie. Zo ben ik, naast volleybalscheidsrechter, penningmeester van de NeVoBo in Amsterdam geweest. Ook was ik meer dan 10 jaar penningmeester van onze VVE. Tegenwoordig doe ik vrijwilligerswerk op andere vlakken.

Zo ben ik sinds mei 2010 regelmatig barmedewerker bij Theater De Roode Bioscoop, een gezellig theater op het Haarlemmerplein in Amsterdam. Ik ontvang en verzorgen de gasten, zodat ze zich thuis voelen.

Appelbloesem op het GWL terrein

Daarnaast ben ik voorzitter van de GWL Hoogstamfruitbomengroep. Met een groep vrijwilligers beheren we ruim 60 fruitbomen, in de wijk waar ik woon. Ik organiseer sinds 2008 het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar en de jaarlijkse pluk- en bakdag in het najaar.

Daarmee is ook mijn fotokeuze voor mijn website helder.

Voor diezelfde wijk schreef ik ruim vier jaar (december 2012 – april 2017) artikelen voor de GWL website en GWL Nieuwsbrief, die wordt verspreid onder zo’n 500 bewoners en belangstellenden op het GWL terrein in Amsterdam.

Uit betrokkenheid ben ik sinds 2019 bestuurslid van Vrienden van het Westerpark in Amsterdam. Door penningmeester te zijn (dus toch) ontlast ik de andere bestuursleden, zodat die kunnen opkomen voor de belangen van de buurtbewoners.

Michel als imker

Begin 2017 heb ik een cursus imkeren gevolgd bij Geert van Wellbeeing. Sinds 2021 zorg ik, samen met mede imker Peter en zo’n 10 andere buurtgenoten, voor de honingbijen in de gashouder in het Westerpark. In juni 2021 hebben Peter en ik een (door een andere imker gevangen) zwerm bijen geplaatst in 1 van onze 5 bijenkasten. Een machtige ervaring.

Honingbijen op de korf tijdens het plaatsen in de kast