Vrijwilliger

Mijn vrijwilligerswerk:

Ik vind het fijn om, naast mijn werk als Financial Controller, ook als vrijwilliger actief te zijn.

Zo ben ik sinds mei 2010 regelmatig barmedewerker bij Theater De Roode Bioscoop, een gezellig theater op het Haarlemmerplein in Amsterdam. Ik ontvang en verzorgen de gasten, zodat ze zich thuis voelen.

Blauwborst in het riet

Sinds 2016 ben ik broedvogel teller in het Amsterdamse Bos. We tellen volgens de Sovon BMP methode. Dat doe ik samen met 3 andere tellers. Tussen half februari en begin juli tellen we 10x rond zonsopgang en 2x rond zonsondergang. Het is heerlijk om ’s ochtends vroeg door het bos te wandelen. Hoe langer je in een telgebied komt, hoe beter je het leert kennen. Sinds 2022 tel ik ook broedvogels in Polder IJdoorn, een prachtig natuurgebied in Waterland, boven Durgerdam. In 2023 ben ik begonnen met weidevogelbescherming, via Landschap Noord-Holland. Samen met een ervaren beschermer bescherm ik nesten bij een boer in Polder De Ronde Hoep. Zo leer ik steeds meer over vogels en beleef ik vele bijzondere vogel momenten.

Uit betrokkenheid ben ik sinds 2019 bestuurslid van Vrienden van het Westerpark in Amsterdam. Als penningmeester zorg ik voor inning van de contributie en ontlast ik de andere bestuursleden, zodat die kunnen opkomen voor de belangen van de buurtbewoners.

Van 2008 t/m 2023 was ik 15 jaar voorzitter van de GWL Hoogstamfruitbomengroep. Met een groep vrijwilligers beheren we ruim 60 fruitbomen, in de wijk waar ik woon. Ik organiseerde het jaarlijkse onderhoud in het voorjaar en de jaarlijkse pluk- en bakdag in het najaar.

Appelbloesem op het GWL terrein

Voor diezelfde wijk schreef ik ruim vier jaar (december 2012 – april 2017) artikelen voor de GWL website en GWL Nieuwsbrief, die wordt verspreid onder zo’n 500 bewoners en belangstellenden op het GWL terrein in Amsterdam.