Financial controller

Mijn functie omschrijving:

Ik ben interim Financial Controller.

Ik heb op vele onderdelen van de financiële afdeling gewerkt en vele soorten bedrijven gezien. In combinatie met mijn SPD achtergrond levert dat een prima uitgangspunt op voor mijn werk als Financial Controller.

Omdat ik veel functies ook zelf heb vervuld, kan ik goed met anderen in gesprek gaan over hun werkzaamheden en over verbeteringen daarin.

Het samen zorgen dat de financiële administratie zo optimaal mogelijk is ingericht, zodat deze een solide basis vormt voor de diverse soorten rapportage en management informatie, dat vind ik het mooiste wat er is.

Immers: zonder een goede administratie als basis leiden alle analyses tot niets. Pas met die goede basis kun je er uit halen wat er in zit.

Ik heb geen bedrijfseconomische achtergrond. Ik zie mezelf daarom niet snel werkzaam als Business Controller bij een groot bedrijf. Wel merk ik dat ik in de loop van de tijd veel van de taken van een Business Controller heb gedaan.

Voor mij is het grootste verschil tussen beide functies dat de Business Controller de financiële administratie als gegeven neemt en van daaruit gaat analyseren, terwijl de Financial Controller ook wil weten wat er in de financiële administratie gebeurt. Juist omdat ik die verbinding snel kan maken, zit daar mijn toegevoegde waarde.

Meer informatie over de titel ‘Controller’ staat op www.carrieretijger.nl.